© Layla Aerts

Over Essegem ...

Essegem is één van de 22 Brusselse gemeenschapscentra die samen N22 vormen, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Essegem organiseert diverse activiteiten – sociaal, cultureel of artistiek. De werking van Essegem is gebaseerd op vier pijlers: gezinsvriendelijk, Nederlands, laagdrempelig  en samenwerking.

© Maarten Colette

Gezinsvriendelijk

Essegem is een vrolijk, kleurrijk en warm centrum, voor heel de familie. Heb je (klein)kinderen? Kom met je gezin naar ons familietheater, één keer per maand op zondag om 11 uur. Voor kinderen zijn er ook verschillende creatieve en sportieve ateliers en speelweken tijdens de vakanties.

Nederlands

Er komen veel cursisten Nederlands in Essegem. Zij volgen ’s ochtends, overdag of ’s avonds Nederlandse les. Essegem zorgt met Hallo Cultuur voor een vrijetijdsaanbod voor deze cursisten. Het Huis van het Nederlands is hier elke donderdag, er zijn conversatietafels op maandagnamiddag (13u30-16u) en dinsdag (17u - 18u30).

© Layla Aerts
© Lore Desmet

Laagdrempelig

Iedereen is welkom in Essegem.  We zijn een onthaal- en informatiepunt, waar je terecht kan voor informatie en ondersteuning. Je vindt ook informatie op deze website, op onze facebookpagina en in ons maandelijkse Gazet van Jette.

Samenwerking

Essegem brengt de Jettenaren samen en werkt samen met lokale partners. In Taverne Ter Linden, een samenwerking met Eat vzw, kan je lekker eten en drinken. Essegem heeft ook een uitgebreide scholenwerking met een gevarieerd cultureel aanbod voor de Jetse scholen.

© Arif Kavak

Maak kennis met ...

Het team
© Arnaud Ghys

Het team

De raad van bestuur
© Arnaud Ghys

De raad van bestuur

Onze partners

Onze partners