Over Essegem

streatfest 17

Essegem is één van de 22 Brusselse gemeenschapscentra die samen N22 vormen, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Essegem organiseert diverse activiteiten – sociaal, cultureel of artistiek. De werking van Essegem is gebaseerd op vier pijlers:

 

Gezinsvriendelijk

Essegem is een vrolijk, kleurrijk en warm centrum. Heb je (klein)kinderen? Ga met je gezin naar Uit de Veren: familietheater één keer per maand op zondag om 11 uur. Combineer met een brunch of lunch in Taverne ter Linden.
Voor kinderen zijn er ook verschillende creatieve en sportieve ateliers en speelweken tijdens de vakanties.

 

Nederlands

Er komen veel cursisten Nederlands in Essegem. Zij leren ’s ochtends, overdag en ’s avonds Nederlands. Essegem zorgt met Hallo Cultuur voor een vrijetijdsaanbod voor deze cursisten. Het Huis van het Nederlands is hier elke donderdag, er zijn conversatietafels op maandagnamiddag (13u30-16u) en dinsdag (17u - 18u30).

 

Laagdrempelig

Iedereen is welkom in Essegem.  We zijn een onthaal- en informatiepunt, waar je terecht kan voor informatie en ondersteuning. Je vindt ook informatie op deze website, op onze facebookpagina en in ons tweemaandelijks blad Gazet van Jette.

 

Samenwerking

Essegem brengt de Jettenaren samen en werkt samen met lokale partners. In Taverne Ter Linden, een samenwerking met Eat vzw, kan je lekker eten en drinken. Essegem heeft ook een uitgebreide scholenwerkingmet een gevarieerd cultureel aanbod voor de Jetse scholen.