Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 12
Zomer in Jette: doe je mee? - 28/05/2020

Vakantie in de stad in het vooruitzicht? Een zomer lang genieten van cultuur? Van in je huis, van op straat, op een plein of in een park? In alle veiligheid? Het kan, en jij kan daarbij helpen! Breng met Zomer in Jette het vakantiegevoel naar Jette. Maak jouw creativiteit zichtbaar en deel ze met je buurt.

COVID-19: take care - 13/03/2020

Essegem en Taverne Ter Linden sluiten de deuren voor het publiek vanaf 14 maart tot nader order.

Smijt je, en kom met je idee naar Essegem - 02/03/2020

Heb je een idee dat mensen bij elkaar brengt, een talent dat je wil delen of een initiatief dat je wil organiseren? Smijt je, en kom met je idee naar Essegem! Misschien kunnen wij je helpen het te realiseren?

Inschrijven in Brussel: hulp bij aanmelden - 25/02/2020

Heb je een kindje geboren in 2018 of vroeger? Dat je volgend schooljaar in een Nederlandstalige school (kleuter, lager, secundair) in Brussel wil laten starten? En heb je hulp nodig bij het aanmelden? GC Essegem kan je helpen bij de aanmelding, elke dinsdag in maart.

Wij zoeken een technicus infrastructuur en podium (basis - 50%) - 02/12/2019

Als technicus ben je medeverantwoordelijk voor het infrastructuurbeheer van het gemeenschapscentrum en sta je in voor (theater)technische uitvoering (klank/licht/podiumtechniek) van voorstellingen, optredens, films, evenementen …

Lancering boek 'Allemaal kinderen' - 15/11/2019

Aan de vooravond van de Voorleesweek lanceert Hallo Cultuur het verhalenboek ‘Allemaal kinderen’. Het boek bundelt 27 verhalen, verteld door ouders die in Jette Nederlands als vreemde taal leren of gebruiken. Ze vertellen verhalen die ontstonden in een andere taal, in een andere tijd, elders op de wereld. Ze vertellen ze in het Nederlands, aan kinderen van nu, die opgroeien in een divers Brussel.

Essegem nu ook verkooppuntpunt solidaire douchebonnen DoucheFLUX - 06/11/2019

Gun iemand in armoede het fijne gevoel van een frisse start. Koop een solidaire douchebon aan het onthaal van Essegem.
 

Velokanik - 18/06/2019

Kom je fiets herstellen in het participatief atelier! Je vindt ons in het Kelderke van gemeenschapscentrum Essegem. Velokanik voorziet volledig uitgeruste werkposten en mechanisch advies van een groep vrijwilligers, jij doet het werk!

Zomersluiting 2019 - 04/04/2019

In de zomer sluit Essegem haar deuren van 08 tot 31 juli. In augustus ontvangen we jullie opnieuw met open armen!

Gezocht: voelsprieten voor ons gemeenschapscentrum! - 07/03/2019

We stellen de vzw van ons gemeenschapscentrum opnieuw samen. Een beetje achtergrond. Gemeenschapscentrum Essegem is een sociaal-culturele vzw, een vereniging zonder winstoogmerk. We zijn verankerd in onze buurt en open voor de diverse bewoners en organisaties rondom. Net als Essegem zijn er nog 21 andere vzw’s gemeenschapscentra  verspreid over het gewest. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de inrichtende macht, besliste in 2012 dat elke vzw om de 6 jaar opnieuw wordt samengesteld. Wij zijn dus op zoek naar kandidaten voor onze algemene vergadering (av) en de raad van bestuur (rvb).

Pages