Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 11
Opnieuw samen: projectoproep - 18/08/2021

Opnieuw genieten van samen doen en leven. Daar gaan we graag voor!

GC Essegem ondersteunt Jettenaren die een publiek event of actie organiseren. In onze straten, wijken en huizen. Zodat het sociale en culturele leven in Jette terug bloeit als voordien. We helpen mensen, verenigingen of organisaties hun idee (een straatfeestje, een muziekmoment in de buurt, een culturele wandeling in de gemeente ...) realiseren.

Volg de livestream van het Brussels Operettetheater - 16/12/2020

De jaarlijkse kerstvoorstelling van Paspartoe in het Kaaitheater wordt dit keer gestreamd naar Brusselse woonzorgcentra en lokale dienstencentra. Zo kunnen ook minder geconnecteerde mensen samen cultuur beleven.

Inzamelpunt Drop je dopje - 01/12/2020

Spaar mee voor een goed doel en de natuur en breng je plastic dopjes binnen bij Essegem.

Pamperbank - 01/12/2020

Heb je thuis luiers liggen die intussen een maatje te klein of niet meer nodig zijn? Breng ze binnen in Essegem en geef kinderarmoede een figuurlijke schop onder de kont.

Zomer in Jette: doe je mee? - 28/05/2020

Vakantie in de stad in het vooruitzicht? Een zomer lang genieten van cultuur? Van in je huis, van op straat, op een plein of in een park? In alle veiligheid? Het kan, en jij kan daarbij helpen! Breng met Zomer in Jette het vakantiegevoel naar Jette. Maak jouw creativiteit zichtbaar en deel ze met je buurt.

COVID-19: take care - 13/03/2020

Essegem en Taverne Ter Linden sluiten de deuren voor het publiek vanaf 14 maart tot nader order.

Smijt je, en kom met je idee naar Essegem - 02/03/2020

Heb je een idee dat mensen bij elkaar brengt, een talent dat je wil delen of een initiatief dat je wil organiseren? Smijt je, en kom met je idee naar Essegem! Misschien kunnen wij je helpen het te realiseren?

Lancering boek 'Allemaal kinderen' - 15/11/2019

Aan de vooravond van de Voorleesweek lanceert Hallo Cultuur het verhalenboek ‘Allemaal kinderen’. Het boek bundelt 27 verhalen, verteld door ouders die in Jette Nederlands als vreemde taal leren of gebruiken. Ze vertellen verhalen die ontstonden in een andere taal, in een andere tijd, elders op de wereld. Ze vertellen ze in het Nederlands, aan kinderen van nu, die opgroeien in een divers Brussel.

Essegem nu ook verkooppuntpunt solidaire douchebonnen DoucheFLUX - 06/11/2019

Gun iemand in armoede het fijne gevoel van een frisse start. Koop een solidaire douchebon aan het onthaal van Essegem.
 

Velokanik - 18/06/2019

Kom je fiets herstellen in het participatief atelier! Je vindt ons in het Kelderke van gemeenschapscentrum Essegem. Velokanik voorziet volledig uitgeruste werkposten en mechanisch advies van een groep vrijwilligers, jij doet het werk!

Pages