Veelgestelde vragen

Hoe geraak ik in Essegem?

op minder dan 5 min.

bus 53 (halte Amélie Gomand)
bus 88 (halte Emile Delva)

op minder dan 10 min.

bus 14 (halte Ontmijners)
bus 86 (halte Bockstael)
tram 19 (halte Kerkhof van Jette)
tram 51 (halte Woeste)
tram 62 (halte Kerkhof van Jette of Jacobs Fontaine)
tram 93 (halte Kerkhof van Jette of Jacobs Fontaine)
metrolijn 6 (halte Pannenhuis of Bockstael)
station Thurn-en-Taxis

op minder dan 15 min.

station Jette
station Bockstael
bussen De Lijn (halte Bockstael of Poesjkin)
 

Ruime fietsenstalling en Villostation voor de deur.

  • via de Brusselse Ring: afrit 8 Wemmel richting Heizel volgen
  • vanuit centrum Brussel: Leopold II-laan richting Heizel volgen

Opgelet: betalend parkeren in de Amélie Gomandstraat, weinig parkeerplaatsen in de buurt.
Voor mensen met beperkte mobiliteit zijn er 3 parkeerplaatsen voor de deur.

Algemeen

Eén van de meest gestelde vragen: "waar is het toilet?". Onze toiletten op het gelijkvloers, na de inkom op je rechterkant, naast de trap, zijn open voor iedereen. Het tweede toilet heeft er ook een dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Het gelijkvloers van GC Essegem is, met wat hulp aan de voordeur, rolstoeltoegankelijk. Op dat niveau vind je ons onthaal, de feestzaal, de keuken, het toilet en Taverne Ter Linden. Vergaderlokalen 1 tot 6 zijn bereikbaar met een lift. Lokaal 7 is helaas niet toegankelijk, toegang tot het Kelderke en de Jeugdzaal kan, met assistentie, via de ramp aan de buitenzijde van het gebouw.

Ja, én gratis. Het paswoord voor het bezoekersnetwerk is hallowifi.

Inschrijvingen & tickets

Wij doen zelf geen inschrijvingen voor de cursussen Nederlands die bij ons doorgaan. Je kan hiervoor wel terecht bij de  Bureau van het Huis van het Nederlands, elke donderdag in GC Essegem.

Een inschrijving voor een cursus annuleren kan tot 30 kalenderdagen voor de start: in dat geval wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald. Daarna kan terugbetaling enkel op basis van een medisch attest. Het inschrijvingsgeld van het resterende aantal (les)dagen wordt dan terugbetaald.

Tickets worden niet terugbetaald. Onbetaalde reservaties vervallen na 24 uur.

bron: Algemene voorwaarden van het vrijetijds-, vakantie- en cursusaanbod van de VGC.

Inschrijven voor kinderateliers kan vanaf eind juni, via de website of aan het onthaal. Voor speelweken kan je inschrijven vanaf de eerste woensdag (9u) na de zomervakantie (voor de speelweek in de herfstvakantie), na de kerstvakantie (krokus- en paasvakantie) en na de paasvakantie (eerste week juli en laatste week augustus). Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.

In Essegem betaal je bij voorkeur met bankkaart of kredietkaart, maar cash kan ook. De meeste van onze tickets en cursussen kan je trouwens online thuis betalen. Check wat we in de aanbieding hebben op www.tickets.vgc.be/essegem.

Ja, met een Paspartoekaart aan kansentarief krijg je korting op tickets en inschrijvingen. Heb je geen recht op zo'n kaart, maar heb je het financieel moeilijk? Dan kan je vragen om het cursusgeld in twee delen te betalen.

Paspartoe  is de spaar- en voordelenpas voor vrijetijd in Brussel. Iedereen kan een Paspartoe aankopen. De kaart kost 5 euro voor volwassenen, 2 euro voor jongeren tot 26 jaar en is gratis voor mensen met een beperkt inkomen. Je kan de pas halen bij Essegem, bij Muntpunt en bij de administratie van de VGC (Emile Jacmainlaan 135, 1000 Brussel).

Voor mensen met een beperkt inkomen is er dus een gratis Paspartoe. Met zo'n Paspartoe aan kansentarief krijg je, naast omruilvoordelen, ook op korting op activiteiten en 4 kortingsbonnen voor een speelweek in een gemeenschapscentrum naar keuze. Voor activiteiten tot en met 16 euro betaal je altijd 2 euro, voor duurder aanbod zijn er variabele kortingen. Je recht op kansentarief bewijs je met een klevertje van de mutualiteit of een attest van een schuldbemiddelaar. Ook deze pas kan je laten aanmaken aan het onthaal van Essegem.

Zaalgebruik

Neen, onze zalen worden enkel gebruikt voor feesten van organisaties of verenigingen.

GC Essegem hanteert verschillende categorieën om de prijs voor zaalgebruik te bepalen. Hoe beter jouw activiteit aansluit bij missie en de doelstellingen van het gemeenschapscentrum, hoe lager de prijs. Ook de verbondenheid met Jette of het Jetse sociaal-culturele leven speelt een rol. Heb je interesse om bij ons een zaal te gebruiken? Wees dan zo volledig mogelijk in het verstrekken van informatie. Wij bekijken met plezier wat er mogelijk is.

Het antwoord niet gevonden? Stel je vraag aan ons.

Of lees het in de Gazet van Jette

Neem een gratis abonnement op ons maandblad