© Layla Aerts

Nederlands leren & oefenen

CVO Semper
© Layla Aerts

CVO Semper

Lessen Nederlands in GC Essegem worden gegeven door de enthousiaste leerkrachten van CVO Semper.
Babbelut conversatietafels

Babbelut conversatietafels

Spreek je al een beetje Nederlands? Kom dan naar de Babbelut-conversatietafel op maandag. Je praat in kleine groepjes over interessante thema's. Een Nederlandstalige vrijwilliger helpt je als je de woorden niet vindt.

Elke maandag van 13u30 tot 16u
Antenne Huis van het Nederlands
© Layla Aerts

Antenne Huis van het Nederlands

De antenne van het Huis van het Nederlands is elke donderdag open
van 9u tot 11u, in de namiddag op afspraak
Voor een afspraak: 
bel naar 02 313 96 00, elke dag van 9u tot 17u (vrijdag tot 16u)
of maak een afspraak online.
Hallo Cultuur

Hallo Cultuur

Wil jij graag meer Nederlands spreken?
Kom dan naar de activiteiten van Hallo Cultuur! 

Hallo Cultuur

Hallo Cultuur organiseert activiteiten voor anderstaligen waarbij ze op een toegankelijke manier Nederlands kunnen oefenen. Op deze manier komen ze in contact met het vrijetijdsaanbod in GC Essegem én kunnen ze hun Nederlands oefenen.

Ben je anderstalig en heb je leuke ideeën waar je graag iets mee wilt doen?
Speel je bijvoorbeeld een instrument, kan je goed zingen, goed koken of schilder je graag? Neem zeker contact met ons op, we kunnen misschien samen een leuke activiteit in het gemeenschapscentrum uitdenken! 

Ben jij geïnteresseerd om met je vereniging samen met ons een project uit te werken of betrek je er graag anderstaligen bij, laat gerust iets weten!

Jetse Taalprikkels

Image
Dit voorjaar gingen de scholen een tijdje dicht. Om alle kinderen toch oefenkansen Nederlands te geven, werd er gezocht naar creatieve oplossingen. In Jette werkten vele mensen en vele organisaties samen om kinderen tijdens de zomervakantie volop te kunnen prikkelen in en met het Nederlands.
Meer over Jetse Taalprikkels

Lancering boek 'Allemaal kinderen'

Image
© Sophie Nuytten
Aan de vooravond van de Voorleesweek lanceert Hallo Cultuur het verhalenboek ‘Allemaal kinderen’. Het boek bundelt 27 verhalen, verteld door ouders die in Jette Nederlands als vreemde taal leren of gebruiken. Ze vertellen verhalen die ontstonden in een andere taal, in een andere tijd, elders op de wereld. Ze vertellen ze in het Nederlands, aan kinderen van nu, die opgroeien in een divers Brussel.
Meer over Lancering boek 'Allemaal kinderen'