Zomer in Jette: doe je mee?

Publicatiedatum: 
Donderdag, 28 mei 2020 - 02:12

Vakantie in de stad in het vooruitzicht? Een zomer lang genieten van cultuur? Van in je huis, van op straat, op een plein of in een park? In alle veiligheid? Het kan, en jij kan daarbij helpen! Breng met Zomer in Jette het vakantiegevoel naar Jette. Maak jouw creativiteit zichtbaar en deel ze met je buurt.

Jef de Jette

Deze zomer brengen we alle creatieve acties van Jettenaren – kleine én grote – samen op 1 platform: Zomer in Jette. Dat platform wil jullie onderlinge solidariteit, jullie hartverwarmende acties en creatieve ideeën versterken en de hele gemeenschap inspireren tot het kleine ontmoeten. Ga op zoek naar de kunstenaar in jou en maak van jouw straat een publiek museum. Plaats een kunstwerk achter je raam, geef een mini-voorstelling voor je deur of een concertje op je balkon, breng een ode aan jouw favoriete kunstenaar of kunstwerk. Leer je buren beter kennen, start een poëzieketting waaraan je samen verder schrijft, of gebruik de stoep als groot wit tekenblad. Bedenk een verhaal bij een boom in het park, verstop kleipoppetjes langs een wandelpad, versier paaltjes op het plein met breiwerk… Laat iedereen die door de buurt wandelt mee genieten van jouw creaties.

PRAKTISCH:
Alle kunstvormen (beeldende kunst, woordkunst, muziek, dans, theater, videokunst, kinderkunst, …) en alle mogelijke uitwerkingen zijn welkom, zolang jouw kunstwerk zich richt tot de directe buurt en de veiligheidsmaatregelen rond corona respecteert.

Hoe neem je deel?
Deel een foto van je kunstwerk op Zomer in Jette, gebruik #ZomerinJette
of stuur het naar cultuur@jette.irisnet.be en vertel ons:

  • wie is de kunstenaar?
  • op welk adres bevindt zich het kunstwerk?
  • waarom heb je voor dit werk gekozen?

Jouw kunstwerk wordt opgenomen in de ‘Zomer in Jette’ en maakt deel uit van een wandel- of fietsparcours, zodat iedereen kan genieten van jouw kunst en de buurt.
Je hebt niet veel nodig om creatief te zijn. Met papier, verf, stoepkrijt, raamstiften, … kan je al veel doen. Geen materiaal in huis? GC Essegem helpt je graag. Vertel ons je idee via cultuur@jette.irisnet.be (of tel 02 422 31 80), en samen kijken we wat kan.

Zie jij het grootser, wil je iets creëren dat zich richt tot een ruimere buurt en wil je dat meerdere keren doen tijdens de zomermaanden?
Dien dan voor 30/06/2020 via dit formulier jouw voorstel in. Alle ingediende projecten worden geëvalueerd op de factor verbinding en het kleine ontmoeten. Er is ruimte om een vijftal projecten van maximaal €1.000 euro te realiseren, op voorwaarde dat de richtlijnen in het kader van Covid-19 dit toestaan.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met cultuur@jette.irisnet.be (of tel 02 422 31 80)

Zomer in Jette is een project van GC Essegem, de gemeentelijke dienst Nederlandstalige cultuur en de bibliotheek, met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.