Wij zoeken een projectmedewerker voor DW Magritte

Publicatiedatum: 
Maandag, 13 july 2020 - 12:39

In het kader van Duurzaam Wijkcontract Magritte startte GC Essegem het project Pijler. Met dit project wil Essegem zich sterker verankeren in de wijk. Als projectmedewerker ontwikkel je acties rond sport en spel, taalstimulering, samenlevingsbevordering en sensibilisering, met als doel meer mensen uit de wijk te bereiken, uitwisseling in de buurt te creëren en bewoners toe te leiden tot de reguliere werking van GC Essegem.

Duurzaam Wijkcontract (DW) Magritte ging van start in 2018 en loopt tot 2022. Duurzame Wijkcontracten zijn actieplannen beperkt in tijd en ruimte. Ze zijn gericht op verschillende kwetsbare wijken en worden uitgevoerd in een partnerschap tussen het Gewest, de gemeente en de inwoners van een Brusselse wijk. Ze hebben als doel de stedelijke omgeving en het socio-economische aspect van een wijk onder handen te nemen. In Duurzame Wijkcontracten ligt het accent op duurzame ontwikkeling en burgerparticipatie.

Met het project Pijler wil Essegem meer mensen uit de wijk bereiken, uitwisseling in de buurt creëren en bewoners toeleiden tot haar werking. Het project omvat acties rond sport en spel, taalstimulering, bevorderen van samenleven en sensibilisering rond fietsen. Rond verschillende pijlers zijn aanzetten waarop verder gebouwd wordt, anderen bieden nog veel ruimte tot eigen initiatief.

Functieomschrijving

Als projectmedewerker ben je verantwoordelijk voor de uitwerking van het project, van uitvoering tot verantwoording. De centrumverantwoordelijke van het GC volgt het wijkcontract mee op en staat in voor de nodige omkadering. Je maakt kennis met de wijk, creëert verbindingen met bewoners, verenigingen en scholen. Je zet diverse activiteiten op poten waarbij je actief partners en buurtbewoners betrekt. Je hecht hierbij veel belang aan een goede communicatie en promotie die rekening houdt met de demografie van de wijk, opdat ook eerder geïsoleerde personen bereikt kunnen worden. Je hebt oog voor duurzame verankering van de activiteiten die je organiseert. Binnen het team van GC Essegem is er samenwerking rond bepaalde pijlers (mogelijk) met collega’s.

Profiel

  • Je hebt minimum een bachelordiploma – bij voorkeur in een sociaal-culturele richting.
  • Je spreekt, leest en schrijft Nederlands en kan je vlot uitdrukken in het Frans.
  • Je bent een bruggenbouwer: je legt gemakkelijk contacten met partners en buurtbewoners en onderhoudt je lokale netwerk.
  • Je hebt affiniteit met de werking van een GC en een visie op het belang van burgerbetrokkenheid.
  • Je communiceert goed en duidelijk en past je hierbij aan aan de doelgroepen waarmee je werkt.
  • Je houdt van organiseren en vindt het niet erg om af en toe ’s avonds of in het weekend te werken.
  • Je kan samenwerken in een team, maar kan ook zelfstandig werken.

Aanbod

Voltijds contract van onbepaalde duur (loopt af bij einde wijkcontract) vanaf 1 september 2020 bij vzw GC Essegem.
Verloning volgens barema PC329, niveau B1c, maaltijdcheques, abonnement MIVB en hospitalisatieverzekering.
Uitdagende job met afwisselend takenpakket en hoge mate van autonomie.
Glijdende werktijden, gelinkt aan takenpakket en activiteiten. 
Mogelijkheid tot het volgen van vormingen en tot expertiseontwikkeling.

Solliciteren

Solliciteren tot uiterlijk 23/08/2020 met brief en cv naar de centrumverantwoordelijke van GC Essegem: ilse.verbeke@vgc.be.
De gesprekken gaan door op 27/08/2020.

Meer info over DW Magritte, het project of de vacature kan worden gegeven op eenvoudig verzoek via hetzelfde mailadres.