WeMetInBrxlls = Brussels Bijou'ke

Brussels Bijoux

Brussels Bijoux, de verkiezing van het stadsjuweel, is terug! Anders dan vorige keren wordt de titel niet weggekaapt door één artiest, maar zijn er vier Bijou'kes in onze hoofdstad. Uit meer dan 50 applicaties door vrijetijdskunstenaars uit Brussel en de Vlaamse Rand selecteerde een jury vier projecten op basis van concept en motivatie. Eén van die projecten is WeMetInBrxlls, een nieuw gezelschap van vijf Brusselaars dat elke zondagavond repeteert in Essegem. Zij volgen nu dankzij Brussels Bijoux een uniek traject van talentontwikkeling met artistieke en technische coaching. Het eindresultaat kan je dit najaar bewonderen in BOZAR (17 november) en KVS (18 november).

Brussels Bijoux is een initiatief van Zinnema in samenwerking met BOZAR, KVS, de N22 en OPENDOEK. 

WeMetInBrxlss met 'Winter is Coming'

WeMetInBrxlss is een vijfkoppig kunst- en performancecollectief uit Brussel: Emilie Van Daele, Kadishja Boujnane, Xiaoxing Xing, Octavia De Buysscher en Anneleen Persyn. Zij werkten eerder samen in producties bij onder meer Wisper, Opendoek en D°eFFekt. Dit is hun eerste samenwerking waarbij Emilie Van Daele de regie en productie op zich neemt, terwijl de anderen hun individuele creatieve en technische bijdragen leveren. Elke zondag repeteren ze in Essegem.

Op basis van improvisatie, literatuur en krantenknipsels ontstaat het theaterstuk Winter is Coming, dat gaat over vier mensen die in hetzelfde gebouw in Brussel wonen – een oud huis. Een activist, een oude vrijster, een hipster en een carrièrejager... Elk personage zit op een bijzondere manier opgesloten in hun eigen wereld, en elk personage lijdt aan een uniek soort eenzaamheid. De een is zich ervan bewust, de ander bestrijdt het, weer een ander kiest ervoor niets te doen of ontkent het volledig. De tijd verstrijkt, de seizoenen veranderen en het wordt steeds kouder in het gebouw. Het lot brengt deze schijnbaar gescheiden huurders samen na een onverwachte ontmoeting in de gang.