't Licht zien

Op de kortste en donkerste dag van het jaar, dinsdag 21 december, creëren we een groots lichtspel voor elkaar en vieren we samen de winterwende.

Doe mee!
Inspiratie vind je in een mooi boekje, samengesteld door Patrimoine à Roulettes. Daarin staan simpele tips om met huis- tuin- en keukenmateriaal je raam te transformeren, spelend met schaduw, licht, kleur, transparantie en verduistering. Je kan het boekje gratis ophalen in Essegem.

Volg de workshop!
Op vrijdag 17 december komt de camionette van ’t Licht Zien langs op het Kardinaal Mercierplein, voor Wintervoenk. Vanaf 15 uur kan je er knutselen, knippen en plakken aan sjablonen waarmee je thuis de ramen kan versieren.

Maak een foto!
Is jouw raam versierd? Neem dan een foto van jouw creatie en stuur die door naar inke.ramaekers@vgc.be (voor 17/01). In de volgende Gazet van Jette publiceren we een collage van alle ingestuurde foto’s.

Kom langs!
Ook op de kortste en donkerste dag wil Essegem een lichtpuntje  zijn. Breng op 21 december, tussen 17 uur en 20 uur, jouw ‘Reverse Advent’-doos binnen, doe mee aan de schrijfmarathon van Amnesty International, geniet van een babbel bij een lekkere kop soep terwijl de kids knutselen, en wandel naar huis langs de mooi verlichte ramen van ‘'t Licht Zien’.