Essegem nu ook verkooppuntpunt solidaire douchebonnen DoucheFLUX

DoucheFLUX zorgt ervoor dat mensen in armoede zich kunnen opfrissen en met een proper hoofd en rechte rug opnieuw de wereld in kunnen. Daklozen en mensen in moeilijkheden kunnen er voor 1 euro terecht voor een warme douche en wat erbij komt kijken, zoals een handdoek, zeep, een scheermesje ... Maar er is meer: na de douche start ‘de flux’. De was doen, verpleging krijgen, een gesprek met de maatschappelijk werker of begeleiding bij het vinden van een woning: het is slechts een greep uit het aanbod van DoucheFLUX.

De solidaire douche is een bon voor een gratis douche bij DoucheFLUX. Het geeft een persoon in armoede

  • toegang tot een douchecabine
  • een doucheset met handdoek, washandje, badslippers, hygiëneproducten en accessoires zoals een tandenborstel, kam, scheerset, hygiëneset voor vrouwen…

Maar de bon met een waarde van 5 euro dekt ook de kosten voor water en energie, de afschrijving van de infrastructuur en het omkaderend team.

Essegem is verkooppunt van de solidaire douchebon. Koop je bij ons een bon, dan kan je ervoor kiezen die rechtstreeks te overhandigen aan een persoon in armoede. Maar je kan jouw bon ook laten verdelen door onze partner: het Croix-Rouge de Belgique. Zij nemen de bonnen mee op hun HOMI-ronde, waarop ze kleren, iets warms te drinken en hygiënesets bieden aan daklozen en migranten.

De DoucheFLUX solidaire douchebon is verkrijgbaar aan het onthaal:

  • voor 5 euro
  • in ruil voor 10 Paspartoepunten