Bouw mee aan de toekomst van de Brusselse gemeenschapscentra

Honderd. Zoveel mensen zoeken we om mee te denken over de rol van de gemeenschapscentra in onze stad. Weet jij hoe we Brussel leefbaarder en duurzamer kunnen maken? Stel je dan kandidaat voor de N100.

Brussel is voortdurend in beweging. N22, het netwerk van de Brusselse gemeenschapscentra, beweegt mee. Om te weten wat er leeft in onze stad en wat we voor jou kunnen betekenen, gaan we met jou in gesprek. We zoeken 100 Brusselaars die samen als klankbord dienen voor de Brusselse gemeenschapscentra en verzamelen hen in de N100. De inspiratie werd gehaald bij de G1000, het Belgische platform voor democratische innovatie.​ Voor de N100 worden Brusselaars van alle achtergronden uitgenodigd om zich kandidaat te stellen om bij te dragen aan de nieuwe toekomstplannen van de gemeenschapscentra. De N100 wordt zo een meertalig forum van Brusselaars uit alle hoeken van de stad. Jong en oud, Nederlandstaligen, maar ook anderstaligen die interesse hebben in het Nederlandstalige netwerk. Bezoekers van de gemeenschapscentra, maar ook mensen die er nog nooit geweest zijn. Samen denken ze na over de toekomst van onze gemeenschapscentra in Brussel.

Twee bijeenkomsten

Iets voor jou of iemand die je kent? Stel je kandidaat en beantwoord enkele korte vragen. Begin maart worden de 100 deelnemers geloot. Op zaterdag 20 april en zaterdag 18 mei, telkens van 10 tot 18 uur, komt de N100 samen. De deelnemers beslissen zelf welke onderwerpen besproken worden, en kunnen naast boeiende ontmoetingen ook rekenen op een vergoeding en een lunch. Er is kinderopvang voorzien en de locatie is toegankelijk voor mensen met een beperking. Alle ideeën, ervaringen en nieuwe inzichten worden gebundeld, zodat de gemeenschapscentra kunnen inspelen op wat ze in de toekomst voor jou kunnen betekenen.

Hoe deelnemen?

Je kandidaat stellen kan tot en met 29 februari via: