Verenigingen

Socio-cultureel

Curieus Jette

Curieus Jette organiseert culturele, informatieve, educatieve en ontspannende activiteiten met een lage drempel voor een ruim en divers publiek.

Info: http://www.curieus.be - Tel.: 0477 51 18 19 - Patricia Rodrigues - patricia.rodriguesdacosta@gmail.com
Davidsfonds Jette

Het Davidsfonds werkt aan cultuur vanuit een eigen kijk op mens en samenleving.

Tel.: 02 888 93 54 - Mia Felix - jette@davidsfonds.net
De Violier

De Jetse Koninklijke Toneel- en Taalkring De Violier is actief sinds 1908. Het info-blad van De Violier heet “De Vio-Nieuwtjes” en is op telefonisch verzoek gratis te verkrijgen.

Herman Mennekens - herman.mennekens@mutplus.be
Femma Laken-Jette

Deze vereniging organiseert activiteiten voor en door vrouwen!

Tel.: 0494 39 54 25 - Annie Jacops - femma.laken.jette@gmail.com
Îlot De Spiegel

Co-housingproject in de Walenstraat. De groep bewoners bestaat uit 12 families: gezinnen met en zonder kinderen, koppels en alleenstaanden. De woonunits komen rondom een gemeenschappelijke tuin. Daarnaast komt er ook een polyvalente ruimte, een wassalon, een moestuin met composteerplek, gedeelde auto's en fietsenstalling.

Info: http://www.facebook.com/ilotdespiegel - Herman Sleebus - hermansleebus@hotmail.com
Koninklijke Filharmonie van Jette

De Koninklijke Filharmonie van Jette is een harmonieorkest van meer dan 40 muzikanten, die samen leuke muziek en veel plezier maken. Zin om mee te doen? Kom gerust eens langs op één van onze repetities, concerten of festiviteiten!

Info: http://www.harmoniejette.be - Jan Ockerman - jan.ockerman@gmail.com
KWB Laken-Jette

KWB organiseert een waaier aan activiteiten: ontspanning, debatavonden, sport, uitstappen voor het hele gezin.

 

Info: http://www.kwb.be/laken-jette - Tel.: 0479 33 97 77 - Pol Arnauts - pol.arnauts@kwb.be - Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel
Mannen aan het Fornuis

Deze olijke mannen komen sinds jaar en dag maandelijks samen om te koken in de keuken van GC Essegem. Zowel gastronomische of dagelijkse keuken als nieuwigheden of oubollige recepten komen aan bod. Alles wordt uitgeprobeerd. Z staan open voor iedereen: keukenpieten en spiegeleibakkers.

Info: http://mannenaantfornuis.be - Herman Van den Nest & Nico Roose - herman.vandennest@skynet.be - Leopold I-straat 329, 1090 Jette
Natuurpunt Brussel

Natuurpunt Brussel zet zich in voor de Brusselse natuur en organiseert wandelingen, cursussen. Daarnaast beheert Natuurpunt Brussel een boomgaard vlak bij het Laarbeekbos.
 

Info: http://www.natuurpuntbrussel.be - Annelies Haesevoets - info@natuurpuntbrussel.be - Coxiestraat 11, 2800 Mechelen
OVM Jette

Deze Oudervereniging van de Moraal is er voor wie zich wil verdiepen, informeren of met anderen wil denken of praten over opvoeding, onderwijs, vrijzinnige waarden. OVM organiseert ook voordrachten en gespreksavonden.

Tel.: 0476 88 00 58 - Jean-Marc Bergiers - jeanmarc.bergiers55@gmail.com
Ploef!

PLus On Est de Fous... is een veelzijdige ontmoetingsplaats. Je kan er komen babbelen met vrienden en buren, een film zien, muziek luisteren,een activiteit opzetten, je talenten tonen, leren zingen of koken. Je kan ook deelnemen aan debatten en nadenk-ateliers.

Info: http://www.ploef.eu - Tel.: 0487 44 93 53 - Indirah Osumba - ploefplus@gmail.com - Bonaventurestraat 100, 1090 Jette
Scrabbleclub Ypsilon

Kom op donderdagnamiddag gezellig mee scrabbelen, recreatief en in competitieverband! Iedereen is welkom!

Tel.: 0475 203 231 - An Verbeke - Leopold I-straat 329, 1090 jette
Vrienden van het Magritte Museum

Het René Magritte Museum is een vzw gericht op onderzoek, beheer en ontsluiting van de permanente collectie. Daarnaast worden ook tentoonstellingen georganiseerd. Het museum is open voor publiek en bezoek! In het weekend bieden zij gratis rondleidingen aan en betalende themarondleidingen.

Info: http://www.magrittemuseum.be - info@magrittemuseum.be
Vrouw & Maatschappij Jette

Deze vereniging wil standpunten innemen over de positie van vrouwen in de samenleving en vertalen van wat vrouwen denken en willen naar politieke eisen.

Isabelle Van Vreckem - isabelle_van_vreckem@hotmail.com - G.De Greeflaan 33 b5, 1090 Jette
West-In Jette

West-In stelt zich tot doel hoogstaande culturele en ontspannende activiteiten te organiseren of aan te bevelen, en dus de Nederlandse taal en cultuur te promoten in openheid naar andere culturen toe. 

Tel.: 0479 61 96 70 - Goedele Van Cutsem - hugo_schobben@hotmail.com - R. Uyttenhovestraat 9 bus 3, 1090 Jette
Willemsfonds

Het Willemsfonds Jette is een vrije en vooruitstrevende culturele organisatie met oog en oor voor het artistieke leven in onze hoofdstad. De Jetse afdeling spitst haar werking toe op toneel, schilderkunst en poëzie. Een greep uit het aanbod aan activiteiten: theaterbezoek, tentoonstellingen, uitstappen, poëzie- avonden en lezingen waarop het leven en werk van een boeiend kunstenaar wordt belicht.

Stefan De Latte - stefan.delatte@gmail.com

Ouderen

Grijze Geuzen Jette

De vereniging stelt zich tot doel om elke vorm van vrijzinnig, sociaal en sociaal-cultureel werk met de derde leeftijd te coördineren, te ondersteunen, te begeleiden en daar waar nodig is eigen initiatieven te nemen.

Tel.: 02 428 28 74 - Louis Vertongen - louis.vertongen.vercammen@telenet.be
Okra Trefpunt 55+ Jette

Ben jij gepensioneerd of 55 jaar en ouder? Wil je ontspanning en ontmoeting tijdens eengezellige koffietafel? Wil je cultuur ontdekken in musea en op uitstapjes? Of kom gewoon gezellig mee babbelen of spelletjes spelen tijdens onze wekelijkse bijeenkomst op dinsdagnamiddag in GC Essegem.

Tel.: 02 427 60 34 - Jeannette Verthé - jeannette.verthe@skynet.be
Vlaamse Bond van Gepensioneerden Jette

Onafhankelijke Nederlandstalige seniorenclub. Je kan bij hen terecht voor prachtige reizen, info, koffietafels, vieringen en kaartnamiddagen.

Tel.: 02 479 41 76 - Jan de Berlangeer
Warlandis
Warlandis is een nieuw, modern ‘Woon- en Zorgcentrum’. Het bestaat uit verschillende types woonvormen: er is een woonzorgcentrum (vroeger ‘rusthuis’ genoemd) met 90 woongelegenheden, er is een centrum voor kortverblijf (3 kamers) en er zijn ook 19 assistentiewoningen (vroeger ‘seviceflats’) als verblijftype. Het Woon- en Zorgcentrum huisvest bovendien een lokaal dienstencentrum waar senioren terecht kunnen voor allerlei vragen in verband met zorg, voor informatieve en recreatieve activiteiten; je kan er ook langsgaan bij de kapper of de pedicure. In de gezellige cafetaria worden ook dagelijks warme maaltijden aangeboden.  
02/ 426 92 32
 
Info: http://www.warlandis.be - Tel.: 02 426 92 32 - Martine Lemmens - info@warlandis.be - Odon Warlandlaan 209, 1090 Jette

Jeugd

Plan-aid Jette

Plan-aid Jette, onderdeel van Tonuso-vzw, begeleidt jongeren en hun gezin wanneer er ernstige opvoedingsmoeilijkheden zijn. Zij bieden begeleiding aan huis aan (contextbegeleiding), al of niet samen met opvang na school en in de vakanties (dagbegeleiding).

Info: http://www.tonuso.be - Tel.: 02 421 15 20 - Jessica Bauwens - jessica.bauwens@tonuso.be - Amelie Gomandstraat 19, 1090 Jette

Sport

Ahasverus

Deze wandelgroep trekt er regelmatig samen op uit om mooie wandelpaden en kleine wegeltjes te verkennen!

Tel.: 0473 71 31 60 - Jan Didden - jan.didden@conac.be - Tentoonstellingslaan 370 bus 34, 1090 Jette
Pasar Jette-Laken

Pasar organiseert ongeveer maandelijks een activiteit. Meestal is dit een fikse wandeling of een toeristische uitstap. 

Info: http://www.pasar.be/jette-laken - Tel.: 02 479 53 84 - Monik Gonnissen - J.B. Depairelaan 140, 1020 Laken
Vlaamse Voetbalvereniging vzw Ritterklub

In deze Nederlandstalige voetbalvereniging spelen veteranen, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes wekelijks hun competitiewedstrijd in het gemeentelijk sportcentrum Heymbosch te Jette. 

Info: http://www.ritterklub.be - info@ritterklub.be