Reserveer een 'Levende boek'

Levende Bibliotheek - maandag 20 maart - GC Essegem

Reserveer hieronder een gesprek met één of meerdere levende boeken uit onze catalogus.

Opgelet: je ziet enkel de beschikbare tijdsloten. Zorg ervoor dat je voor elk boek een ander tijdslot reserveert.
‘Francine, 10 jaar dakloos in Brussel’
Francine is wetenschapper van opleiding en van goede komaf. Op de terugweg van haar werk leert ze een dakloze man kennen. Hun liefdesavontuur bracht haar op straat. Tien jaar lang leeft ze zonder vaste woonplaats in Brussel.
 
Nog beschikbaar:
‘Freddy, ooit een (te) stevige drinker’
Freddy was twaalf jaar lang marktkramer en een harde werker. Tot het mis ging. Hij verloor alles en belandde op straat. Alcohol werd zijn manier om met het ruwe straatleven om te gaan. Hij raakte zwaar verslaafd. Nu drinkt hij geen druppel meer en heeft hij zijn leven terug op de rails.
 
Nog beschikbaar:
‘Zineb over werk vinden met een hoofddoek’
Zineb heeft een diploma informatica en boekhouding op zak. Als tweetalig Zinneke vond ze makkelijk werk. Tot ze een hoofddoek begon te dragen. Plots verloor ze mogelijkheden en werd haar wereld veel kleiner. Ze was nochtans nog steeds de energieke en respectvolle vrouw van voordien. Toch blijft ze overtuigd: “ik maakte de keuze die ik de juiste vind”.
 
Nog beschikbaar:
‘Dominiek leeft met autisme en een niet-aangeboren hersenletsel’
Voor Dominiek kunnen zintuiglijke prikkels overweldigend overkomen. Veranderingen zijn voor hem soms verwarrend. Maar dankzij wat aanpassingen en tips om met zijn autisme en niet-aangeboren hersenletsel om te gaan, kan hij ‘normaal’ functioneren. Hij deelt graag wat van die tips met jou.
 
Nog beschikbaar:
‘Jan is plant-aardig’
Jan is de zoon van beenhouwers. Zijn ouders waren nog ambachtslui. Met lede ogen zag Jan hoe vlees een massaproduct werd. Een product dat hij niet langer wou eten of verkopen. Jan werd vegetariër en later veganist.
 
Nog beschikbaar:
Contactgegevens
Contactgegevens
Ik verklaar me akkoord met de privacyverklaring
Lees hier de privacyverklaring.