Expo TTL

Thomas Dielman

Napelsgeel, kersenrood, stillevens, vensters naar binnen en kobaltblauw

Thomas Dielman (°1977) is kunstenaar. Hij woont en werkt al meer dan tien jaar in Brussel met zijn echtgenoot Henry en hun hond Spikey. Thomas houdt niet van opgespoten lippen en onnatuurlijk witte tanden. Thomas houdt wel van lieve mensen, Virginia Woolf, patchouli en de kleur perzikroodoranje.

“Hoe chaotischer de buitenwacht hoe eenvoudiger mijn werken. Als contrast. Een beetje rust creëren in de ongelooflijke chaos. De stillevens zijn er al. Ik moest ze gewoon vinden. Maar ze zijn vluchtig. Een wolk die voor de lichtinval zweeft en het moment is voorbij. Het magische stilleven wordt terug een nietszeggend groepje objecten die toevallig dicht bij elkaar staan. Dat ik geraakt word door een compositie en iemand anders er zo aan voorbij zou lopen maakt de compositie uniek en daardoor intiem. Iedereen heeft zijn manier om objecten te rangschikken. Je voelt dat een karaf enkele centimeters naar rechts moet, maar je weet niet waarom. Hoeveel stillevens ben ik thuis al onopgemerkt voorbijgelopen?”

Op een dag hoopt Thomas te exposeren in Bozar, voorlopig kan je zijn werken bewonderen in Taverne Ter Linden, nog tot 31 oktober.