Kimchi maken met Fermenthings

22.10.2020

[NL] Ken je kimchi, de Koreaanse neef van onze geliefde zuurkool? Ook gemaakt met kool, maar hij kan ook met andere groenten gemaakt worden. En kruiden, honderden verschillende kruidenmixen. Kimchi is een fermentatiemethode met een lange traditie en geschiedenis in zowel Zuid- als Noord-Korea. Het is echt de moeite waard om te ontdekken: pittig, zoet, zout, goed voor de buik en heerlijk. In deze workshop leer je je eerste kimchi maken. Je komt te weten hoe je kruiden selecteert en een fermentatiepasta maakt. Je ontdekt verschillende recepten en kan proeven van enkele gekookte bereidingen met kimchis.

[FR] Connaissez-vous le cousin de notre adorée choucroute? Aussi faite à partir de chou, ho attendez, on peut aussi en préparer avec d’autres légumes! Et des épices Des centaines de combinaisons d’épices différentes. Venant d’une longue tradition et de l’histoire de la Corée du Sud (et du Nord): le kimchi vaut vraiment la découverte! Pas uniquement piquante mais aussi douce, salée, bonne pour votre digestion et surtout délicieuse. Notre atelier vous apprendra comment choisir vos épices, créer votre pâte à fermentation et réaliser vos premiers kimchis. Nous découvrirons différentes recettes et goûterons quelques préparations culinaires utilisant du kimchi.

Algemene informatie

Wanneer: 

22.10.2020
van 18:00 tot 20:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum Essegem vzw
Leopold I straat 329
1090 Jette

Thema: 
Voeding en horeca, Educatief
Leervorm: 
Workshop
Extra info: 
In samenwerking met: 

Duurzaam wijkcontract Magritte, Taverne Ter Linden

Prijs: 

€ 5

Prijs

€ 5

Inschrijven via

GC Essegem vzw
tel 02 427 80 39
essegem@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum Essegem vzw
Leopold I straat 329
1090 Jette

Praktisch

FIETS/VILLO: Er is een fietsenstalling en Villostation voor de deur. TRAM: tram 51 (halte Woeste), tram 62 en 93 (halte Jetse Haard of Jacobs Fontaine). BUS: bus 49 en 88 (halte Rechtschapenheid). METRO: lijn 6 (halte Pannenhuis of Bockstael). TREIN: Jette