Cinema fonkel*

cinema fonkel*

In de krokusvakantie, van 6 tot 10 maart 2019, strijkt het Kinderfilmfestival Cinema Fonkel* voor de vijfde keer in Jette neer.

Een festival met elke dag een straffe kinder- of jeugdfilm voor iedereen tussen 3 en 101 jaar oud. Zowel in de bib van Jette, Ploef! als Essegem kan je helemaal gratis film kijken.
 

Programma


Woensdag 6 maart openen we Cinema Fonkel* met de ‘Minuscule: Huisje! Boompje! Beestjes!’ (3+) in de bib van Jette. Verwacht je aan een woordeloos, spannend insectenavontuur in een mix van animatie en live-action. Met na de film een insectenknutselactiviteit. Kom verkleed in je favoriete filmpersonage en loop over onze rode loper als een echte filmster.

Donderdagavond 7 maart spelen we ‘Storm: Letters van Vuur’ (8+). Een film vol achtervolgingen door het middeleeuwse Antwerpen. Noem het gerust een leerrijke trip doorheen de 16e eeuw met Peter Van den Begin in de hoofdrol. Een familiefilm, maar ook gewoon een prachtig in beeld gebrachte Nederlandse avonturenfilm.

Vrijdag 8 maart spelen we 'Van de Kat geen kwaad' (6+) in de bib van Jette.

Zaterdag 9 maart is er de bijzondere kortflimcompilatie 'Sneeuwpret' (3+) in Essegem.

Zondag 10 maart sluiten we af met twee films: ‘Draken en deuntjes’ (3+) en ‘Pieter Konijn’ (6+). Traditiegetrouw eten we daarna lekkere pannenkoeken in Ploef!
 

Meer info over films en speeltijden


Locaties/adressen:

  • Bibliotheek Jette: Kardinaal Mercierplein 6, 1090 Jette
  • GC Essegem: Leopold I- Straat 329, 1090 Jette (Ingang Amélie Gomandstraat, tegenover nummer 47)
  • Ploef!: Bonaventurestraat 100, 1090 Jette 


Cinema Fonkel * is een project van GC Essegem, Hallo Cultuur, de Bib van Jette, Ploef! met de steun van de Gemeente Jette.

Fotogalerij: 
cinema_fonkel_programma