Activiteiten

Activiteiten: 6

Pages

Klassiek in de Abdij: Naar Sint-Petersburg
Luc Tooten & Irina Lankova

2.2.2020

Cellist Luc Tooten en pianiste Irina Lankova brengen een volledig Russische programma met het accent op Sint-Petersburg: dTsjaikovski, Glinka en Rachmaninov.

GC Essegem
Jette
Podium
Klassiek in de Abdij: Clara Schumann
Pianotrio Impression

1.3.2020

De revelatie in het programma dat het jonge Belgische trio Impression vandaag brengt, zit in het Pianotrio opus 17 van Clara Schumann. Je hoort hoe de beroemde concertpianiste op compositiegebied onterecht in de schaduw stond van haar man Robert.

GC Essegem
Jette
Podium
Klassiek in de Abdij: Strijkkwartet
Quator Taurus

5.4.2020

Het Taurus-kwartet doet op Palmzondag de aarde beven en de voorhang van de tempel scheuren met Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn.

GC Essegem
Jette
Podium
Klassiek in de Abdij: Sefardische sferen
La Roza Enflorese

3.5.2020

Grijp de kans om je een warm uur lang te koesteren in de zon van het middeleeuwse Granada en steek wat op over het samenleven van Joden, Arabieren en Spanjaarden vóór 1492. La Roza Enflorese speelt, met een ongezien gevarieerd instrumentarium, Sefardische liederen en instrumentals.

GC Essegem
Jette
Podium
Klassiek in de Abdij: Viva!Opera

7.6.2020

Laat de kurken knallen en de Westmalle parelen, want Klassiek in de Abdij wordt afgesloten met VIVA!opera. Het concert vervlecht successen die iedereen kent met minder bekend werk uit de wereld van opera en operette.

GC Essegem
Jette
Podium

Pages