FilmLOKAAL: Lucky

regie: John Carroll Lynch

28.2.2019

Komedie-drama 

Regie: John Carroll Lynch |Cast: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Ed Begley Jr. | Verenigde Staten| 2017 | 88 min.

Lucky is een negentigjarige filosoof van het alledaagse. Een eenzame, oude cowboy. Hij leeft volgens regelmaat en routine: elke ochtend eerst een sigaret, dan yoga, dan een glas melk. In zijn kast hangen drie dezelfde geruite hemden. Maar Lucky is niet rigide. De rust die hij met zijn regels om zich heen creëert geeft ruimte voor overpeinzing; het soort gedachten dat bij zijn leeftijd past. Al kan hij het nog steeds niet helemaal bevatten dat ook hij op een dag sterfelijk zal zijn. Hij rebelleert tegen alles en iedereen, en vooral tegen het verstrijken van de tijd.

Lucky is de laatste film met filmmomument Harry Dean Stanton voor hij stierf in 2017. Vorige films waarin hij schitterde waren 'Paris, Texas', 'Wild at heart', 'The Straight Story', 'Alien', ...

Recensies:

  • Filmmagie ***: "Een film als een echokamer waarin het verleden voortdurend weerkaatst."
  • De Morgen ****: "Harry Dean Stanton (2017) krijgt een waardig afscheid in het bevreemdende Lucky, waarin hij mag schitteren als het titelpersonage."
  • The Guardian ****: "In zijn voorlaatste film vervat de negentigjarige Stanton (intussen overleden) al zijn levenservaring tot een ontroerend verhaal van een oude, korzelige man."

Deze film is ondertiteld in het Nederlands en het Frans.

 

Algemene informatie

Thema: 
Film, Podium
In het kader van: 
FilmLOKAAL
Wanneer: 

28.2.2019
van 20:00 tot 22:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum Essegem vzw
Leopold I straat 329
1090 Jette

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Deze film is ondertiteld in het Nederlands en het Frans. Abonnement: €7 voor 3 films. Een ticket kan je online kopen of ter plekke.

Prijs: 

€ 3

Prijs

€ 3

Reservatie

GC Essegem vzw
tel 02 427 80 39
essegem@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum Essegem vzw
Leopold I straat 329
1090 Jette

Bereikbaarheid

FIETS/VILLO: Er is een fietsenstalling en Villostation voor de deur. TRAM: tram 51 (halte Woeste), tram 62 en 93 (halte Jetse Haard of Jacobs Fontaine). BUS: bus 49 en 88 (halte Rechtschapenheid). METRO: lijn 6 (halte Pannenhuis of Bockstael). TREIN: Jette