Cinema Fonkel*: Sluitingsfeest
uit met vlieg

10.3.2019

Cinema Fonkel*: Sluitingsfeest

In de krokusvakantie, van 3 tot 10 maart 2019, strijkt het Kinderfilmfestival Cinema Fonkel* voor de vijfde keer in Jette neer. Een festival met elke dag een straffe kinder- of jeugdfilm voor iedereen vanaf 3 jaar. Zowel in de bib van Jette, Ploef! als Essegem kan je helemaal gratis film kijken.

Zondag 10 maart sluiten we Cinema Fonkel* af met een feestje in Ploef!. We spelen die namiddag twee films: Draken en deuntjes’ (compilatie,3+) en Pieter Konijn’ (6+). Traditiegetrouw eten we daarna lekkere pannenkoeken in Ploef!

'Draken en deuntjes' zijn fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar. Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een klein meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Bekijk de trailer.

'Pieter Konijn' is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Bekijk de trailer.

Algemene informatie

Thema: 
Animatie, Podium
In samenwerking met: 

Bibliotheek Jette, PLOEF (PLus On Est de Fous)

Wanneer: 

10.3.2019
vanaf 13:00

Waar: 

PLOEF (PLus On Est de Fous)
Bonaventurastraat 100
1090 Jette

Voor wie: 
Kleuters, Kinderen, Jongeren 12+, Jongeren 15+, Volwassenen, Senioren, Gezinnen
Leeftijd: 

3-99 jaar

Extra info: 

Een project van GC Essegem, bibliotheek Jette, Hallo Cultuur, Ploef! en gemeente Jette

Prijs: 

Gratis

Cinema Fonkel*: Sluitingsfeest

Prijs

Gratis

Reservatie

GC Essegem vzw
tel 02 427 80 39
essegem@vgc.be

Waar

PLOEF (PLus On Est de Fous)
Bonaventurastraat 100
1090 Jette