Duurzaamheidsfeest ‘Duurzaam feesten’
uit met vlieg

24.11.2018

Duurzaamheidsfeest ‘Duurzaam feesten’

Tijdens de 7de editie van het duurzaamheidsfeest werken we samen aan de wereld van morgen. Met het thema 'duurzaam feesten' voorzien we een uitgebreid aanbod aan creatieve workshops en animaties. Vier samen met vrienden en familie, en leer de mensen in je buurt kennen!

Er is van alles te beleven voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar.

Het Duurzaamheidsfeest sluiten we af met Restatable!, een lekkere maaltijd, gemaakt met voedseloverschotten.


Programma


MAAK JE EIGEN KEFIR EN KOMBUCHA
Twee workshops, twee drankjes die achteraf voor jou geen geheimen meer kennen. Fermenthings maakt je wegwijs in de Kefir en Kombucha. Breng een kleine glazen bokaal en fles mee, hermetisch afsluitbaar, want je neemt je drankjes mee naar huis. Vanaf 12 jaar.

IK-BOKS
De ik-boks is een theater in een automaat voor toekomstige wereldverbeteraars. Trek de bokshandschoen aan en geef de machine ervan langs. Jaag de wijzer de hoogte in en bepaal zo je doel om voor te vechten. Met je vingerafdruk bezegel je jouw belofte voor duurzame ontwikkeling. Vanaf 6 jaar.

CYCLING CINEMA
Ontdek de sfeer van de archetypische cinema met VéloM2. Dankzij de kracht van je kuiten, kan je genieten van een extra nostalgische film vibe. Vanaf 12 jaar.

SMOOTHIE BIKE
Met de smoothie bike van CyCLO maak je de heerlijkste fruitshakes. Smakelijk!

PLASTIMOBILE
Plastimobile, een mobiele recyclage-en verwerkingsinstallatie van kunststoffen, leert je alles over het recycleren van plastic aan de hand van een beetje wetenschap, technologie en chemie. Vanaf 6 jaar.

CREATIEVE WORKSHOPS
- Maak je eigen tafeldecoratie a.d.h.v. dagelijkse voorwerpen die je op pimpt, relooked en een andere uitstraling geeft: stoffen, karton, papier, kopjes en borden, bestek, enz. De workshop wordt begeleid door het Centre d’entraide van Jette. Vanaf 6 jaar.
- Geïnspireerd op een Berberse techniek , leert Oranne je in deze creatieve workshop het vlechten met stoffen.
- Je maakt toffe creaties, zoals potten, kommen en bekers op basis van recupmateriaal, die je mee naar huis neemt. Vanaf 8 jaar.
- Met de Franstalige bibliotheek maak je feestelijke slingers met behulp van oude boeken. Vanaf 6 jaar.

GROTE WEGGEEFBEURS
Je kan voorwerpen die je niet meer gebruikt, deponeren in de weggeefhoek en ze een tweede leven geven als geschenk voor de eindejaarsfeesten. Je voorwerpen kan je binnenbrengen tot vrijdag 23/11 van 15 tot 18u (GC Essegem).
Voor kinderen: boeken, strips, speelgoed, verkleedkleren.
Voor volwassenen: boeken (FR of NL), feestkledij, decoratieve voorwerpen, CD, DVD (videocassettes), juwelen, kleine huishoudapparaten, bestek, tassen en borden, baby- en kinderproducten proper en in goede staat. De voorwerpen worden gecheckt en uitgetest tijdens het afgeven op vrijdag.

Op 24 november mag iedereen een voorwerp kiezen uit de weggeefplek en zichzelf een plezier doen tijdens de feesten!

CADEAUTJES INPAKKEN
Vergeet cadeaupapier en kies resoluut voor recupmateriaal om je geschenken in te pakken! Deze oude Japanse techniek op basis van het plooien van stoffen biedt vele mogelijkheden, de milieuambassadeurs wijden je met veel plezier in deze techniek in. Vanaf 6 jaar.

ONTSPANNINGSPELEN
- Kijk niet vanop een afstand toe hoe de wereld verandert. Leer op een speelse manier de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen kennen met ‘CAP 2030’ van Associations 21. Van 10 tot 89 jaar.
- Speel met het hele gezin het duurzame ganzenspel (vanaf 7 jaar) of het spel met de 17 doelstellingen van duurzame ontwikkeling (vanaf 12 jaar)

MUZIEK EN DANS
Senegalese dans door Alioune Ba begeleid door percussiegroep Kwa! Doyouplay? Vanaf 19u.

 

Algemene informatie

Thema: 
Milieu en natuur, Ontmoeting
In samenwerking met: 

Gemeenschapscentrum Essegem vzw

Wanneer: 

24.11.2018
van 15:00 tot 19:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum Essegem vzw
Leopold I straat 329
1090 Jette

Voor wie: 
Kleuters, Kinderen, Jongeren 12+, Jongeren 15+, Volwassenen, Senioren
Leeftijd: 

6-89 jaar

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

15u tot 19u: workshops, 19u: Restatable! Gratis, vrije bijdrage Restatable! Info? Anne-Fançoise Nicolay, afnicolay@jette.irisnet.be

Prijs: 

Gratis

Duurzaamheidsfeest ‘Duurzaam feesten’

Prijs

Gratis

Reservatie

Gemeente Jette

Waar

Gemeenschapscentrum Essegem vzw
Leopold I straat 329
1090 Jette

Bereikbaarheid

FIETS/VILLO: Er is een fietsenstalling en Villostation voor de deur. TRAM: tram 51 (halte Woeste), tram 62 en 93 (halte Jetse Haard of Jacobs Fontaine). BUS: bus 49 en 88 (halte Rechtschapenheid). METRO: lijn 6 (halte Pannenhuis of Bockstael). TREIN: Jette